Victoria escort service calles homo gränshandel

I går presenterade regeringen ett förslag om ett års förlängd skolplikt som har väckt både positiva och negativa röster. Grundskolan förlängs till tio år och de elever som inte klarar målen ska kunna få förlängd skolplikt med ytterligare ett år.. Arbetsgruppen för den politiska organisationsöversynen försvinner och ersätts med en politikergrupp som blir en beredning direkt underställd kommunfullmäktige.

Det kommer kommunstyrelsen att besluta på måndag.. Lördagen den 1 februari är det dags att putsa av dansskorna och bege sig till L’Orient där det blir en helkväll med argentinsk tango och salsa.. Kommunen behöver gå i borgen för Hummelstad byalag, som är mitt uppe i en fiberutbyggad för talet invånare.

Bidragen från staten betalas nämligen ut i efterhand och skulle kommunen bli borgenär halveras räntekostnaden från banken.. På torsdag kommer den fristående fortsättningen på ”Hästmannen” visas på Metropol i Eksjö. Då har även besökarna chans att få träffa huvudpersonen, Stig-Anders Svensson och regissören Peter Gerdehag.. Den restaurangen ska drivas i ett eget bolag och kommer att öppnas i ett nytt koncept efter en totalrenovering.

Totalt ger det här en handfull nya jobb i Vimmerby.. Asylsjukvården flyttar från centrum till Stålhagen. I många år har de gamla lokalerna varit undermåliga och behovet av nya blev ännu mer påtagligt sedan flödet av patienter ökat markant. Så till våren får verksamheten tillgång till hela kvadratmeter, som byggs om för ändamålet.. Ungdomarna i Vimmerby ska få eget parlament där de ska lyfta och driva sina egna viktigaste frågor.

Det ska stärka delaktigheten för ungdomarna i kommunen. Initiativet kommer från kommunalrådet Micael Glennfalk M efter en träff med elever och lärare på gymnasiet i Vimmerby.. Butiksstölderna har ökat lavinartat i området de senaste månaderna. Med frustration ser polisen på hur östeuropeiska ligor mer eller mindre ogenerat plockar på sig varor i butikerna. Mycket talar för att det är rena beställningsstölder någonstans ifrån.. Beatrice ställde naturligtvis upp när kusinen Anna behövde snabb hjälp.

Hon ville ju bara ha en engångskod för att bekräfta betalningen av sina räkningar på internetbanken. Men Annas Facebook-konto var kapat. Han kom som ett yrväder en aprilafton och dansade rakt in i stadens Öis-hjärtan. Storklubben är i fritt fall — här listar Sportbladet 10 problem som David Moyes behöver hitta lösningar på. Bordet var dukat för nytt rekord på Stockholmsbörsen.

Fram till klockan halv tre steg kurserna till bara tiondelar från all-time high. Då kom nya dystra amerikanska jobbsiffror och rekordförsöket kom av sig alldeles.. Den amerikanska arbetsmarknaden har närmast stannat. Fast det kan vara tillfälligt och bero på den kalla vintern.. I tio år har affärsjuristen Katarina Nilsson från Malmö anlitats av svenska företag med planer att etablera sig i Kina.

Nu börjar även kinesiska bolag som vill in i Norden ta del av hennes tjänster. Idag leder hon Svenska handelskammaren i Kina..

Det är 13,8 miljarder mer än Riksgälden räknat med. Skillnaden beror främst på lägre skatteinkomster, högre nettoutlåning till myndigheter och högre räntebetalningar.. Det har blåst upp till strid kring byggföretaget Galaxen. Facket är missnöjt med lönen och anställningsvillkoren som de arbetsskadade har.. Gökens vinterhem har lokaliserats.

Enligt en ny studie tillbringar den vintern i regnskogarna i västra Centralafrika. Men det mest förbluffande är artens märkliga flyttrutt som sträcker sig i en ögla över Afrika.. När Richard Jomshof utsågs till SD: Stopp för vinstintressen i välfärden. Metoden är helt laglig, rapporterar lantbrukstidningen ATL, som hittat exempel där den använts då djur från Norrland transporterats till slakterier söderut i landet..

Den gode mannen skulle ta hand om 44 klienters ekonomi — men den årige mannen var allt annat än god. Han stoppade 1,7 miljoner kronor i egen ficka. I en skärpt hovrättsdom blir påföljden tre års fängelse.. Ett extra skolår för de elever som inte är behöriga till gymnasiet kan väl vara okej. Men absolut inte på samma grundskola där man redan har gått i många år. Det tycker både lärare och elever på gymnasiets introduktionsprogram..

Mysteriet med de döda korna som flutit i land i Skåne och Danmark efter nyår är löst. Det anser dansk polis, som tror att korna kommer från ett libanesiskt skepp med en last av nordamerikanska avelsdjur på export till Ryssland.. Allmänhetens låga förtroende blir en rejäl utmaning för nästa ledarskock i Bryssel.. Djuren låg gömda i resväskor och tros ha varit tänkta att smugglas till Kina och Singapore där de säljs på marknader som exotiska husdjur och ibland hamnar i kastruller..

Centralafrikanska republikens omstridde president Michel Djotodia har avgått. Omvärldens press blev för stor.. Undantagstillstånd råder i praktiken i större delen av Hamburg sedan bråk kring ett ockuperat allaktivitetshus urartat i kravaller. Många Hamburgbor ogillar kravallerna men tycker att polisen överreagerar.. Malmö Redhawks gav bort chansen att täta till kampen om kvalserieplatserna i ishockey.

Och så är första och tredje målet jättebjudningar, sa tränaren Mats Lusth.. Fem tuffa matcher i stället för träningstid.

Sverige valde ett annorlunda upplägg inför EM i Danmark, som startar imorgon. Resultaten har varit bedrövliga trots att mycket har varit bra. En ekvation omöjlig att få ihop? Inte när det gäller Carl Johan Bergmans skidskyttesäsong.. Lunds satsning på att bli ett ledande centrum för simvetenskap pågår för fullt just nu. Det blir inte som en promenad i parken ens med John Fitzgerald tillbaka fullt ut för Malbas i superettan.

Urpremiären av Superettan i basket sker mellan två rena motpoler, som ändå har en person gemensam. Sveriges främste spelare genom tiderna. Bakom Basketligan har i alla år funnits två division 1-grupper. Hur ska man få fram det bästa hos en idrottare? Bör man coacha tjejer och killar på olika sätt?

Arrangörerna av en matfestival i Sydney i Australien funderade. Och funderade lite till. Sedan kom de på det perfekta sättet att marknadsföra sig. Musiker, liksom alla slags konstnärer, älskar ju att prata om sina verk. De älskar att förklara hur det gick till när de skapade dem. Linus Bylund, pressekreterare till Jimmy Åkesson, är den senaste i raden av sverigedemokrater att få kostymbyxorna neddragna. Bylund kan inte ange några fall, men står fast vid sin utsaga. Utan papper hade vi inte varit vad vi är.

Kristina Lundblad läser om papper, på papper.. Men någon sådan kompis fanns inte i verkligheten. Winterson klarade inte av att skildra det totala mörkret utan var tvungen att tända ett litet, fladdrande ljus.

Filip Yifter-Svensson reflekterar över slutet på en av de svartaste serier som sänts på tv.. Malmö symfoniorkester vill lyfta fram fler kvinnliga dirigenter. Nu planeras för en dirigenttävling för enbart kvinnor..

Vänsterpartiet tror att vinster i välfärden blir en viktig valfråga. Det är tänkbart, men partiets linje brister i logik.. Det här receptet kommer från nördtidningen Cooks Illustrated och innehåller ett par små hyss för att få fram den rätta smaken och konsistensen. Bland annat ska sockret vispas med smör och ägg i flera omgångar för att lösas upp ordentligt och ge den rätta kolaaktiga smaken.

Ett annat knep är att låta degen vila i kylskåp en dag eller två, tack vare bikarbonaten som får verka bryts komponenterna ner och ger en starkare kolaarom. Bakbordet är inte bästa arenan för fri improvisation — ska det siktas, så ska det siktas! Men visst finns det sätt att variera favoriterna.

Med kryddor och nötter, till exempel.. Om jag får välja en enda krydda att leva med i resten av mitt liv måste det nog ändå bli ingefära. De här kakorna bjuder på dubbelt upp av favoriten.

Olja in rivjärnet lätt innan du river ingefäran så kladdar den fast mindre. Ett av mina bästa kakrecept är sernik, en polsk ostkaka på färskost som jag lagat i oräkneliga varianter. Ja, så många att familjen vägrar äta sernik längre. Alltså var jag tvungen att baka en ny variant med två lager chokladsmulor. Sätt ugnen på grader. Skala och skär vitlök i tunna skivor. Han har trappat ner sitt tidigare engagemang i partiets distriktsstyrelse och även lämnat sitt uppdrag inom Region Skåne.

Den uppsökande verksamheten i Omsorgsförvaltningen i Hässleholm kommer nu att förstärkas. Från och med december är Håkan Forsberg anställd som distriktssköterska med ansvar för uppgiften. Detta har funnits i projektform tidigare, men pengarna tog slut så det har legat nere i ungefär ett år, säger Håkan Forsberg, som har över 30 års erfarenhet inom vården bland med rehabilitering av äldre.

Anette SjöstrandDet varma vädret sätter fart på försäljningen hos Lindbloms Frö. Företaget som i år årsjubilerar har Sveriges största sortiment av egenpackade grönsaksfröer. För några veckor sedan skickades frökatalogerna ut till kunderna. Mark HanlonSå fort snön kommer öppnar Friluftsfrämjandet liften och pisten i Orebacken. Nytt för i år är uthyrning av skidor och pjäxor. Tristan slet sig ur sin mammas hand och rusade upp på banvallen vid järnvägsövergången i Billeberga.

Då kom pågatåget mot Malmö. Tristan blev 3,5 år gammal. Tjuvarna kom över stora mängder dryck och tobak. Det är den tredje stölden bensinmacken Bilisten i Vagnhärad utsätts för på ett år.

Personalen valde att ha öppet direkt — men i ett längre perspektiv funderar ägaren på att sälja.. Efter den hyllade träningsbilden — nu avslöjas Kim Kardashians rumpbluff av fotoexpert.

Men stjärnans representanter förnekar att bilden skulle ha manipulerats.. De åt och drack gratis och slutnotan hamnade på cirka kronor. Inför Australian Open anser världsettan Rafael Nadal att banorna är snabbare än någonsin.

Men han får mothugg av Roger Federer, som tycks ha tröttnat på världsettans gnäll. Schweizaren erkänner att han är överraskad över att Edberg tackade ja till erbjudandet — och att hälften redan är vunnet. Försvaret av landets gränser ska prioriteras i stället för internationella insatser. Idag fyller Sven Wollter 80 år och har samlat sina eftertankar i bilder och ord. Någon gång i sjuttiotalets början.

Läkemedlen Protelos och Osseor används allmänt som medicin mot osteoporos i Finland. Europeiska läkemedelsmyndighetens kommitté för läkemedelssäkerhet PRAC rekommenderade på fredagen att försäljningen av läkemedlen Protelos och Osseod stoppas. PRACS utredning visar att läkemedlen kan öka patientens risk för bland annat hjärtattack och blodpropp skriver Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea.

Ida Ingemarsdotter, Marcus Hellner och Emil Jönsson är tre stora skidprofiler som gör enormt intressanta comebacklopp idag, tycker Radiosportens utsände i Tjeckien.. I veckan kunde vi läsa att Sveriges Television tvingas köpa biljetter till vissa evenemang för att över huvud taget kunna rapportera från OS i Sotji, med start den 7 februari.. Karlskrona är seriens bästa hemmalag, men faktum är att dagens bortamatch mot jumbolaget Troja Ljungby kan vara minst lika svår.. Regeringen satsar miljarder på att bygga ut tunnelbanan i Stockholm med nio nya stationer.

Men den samhällsekonomiska kalkylen går inte ihop. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd tycker ändå att projektet är motiverat.. Exakt vad som orsakade storbranden på Volvo Penta före jul kommer nog aldrig att bli känt tror polisen.

Extremt låg ränta i ett år till. Det bäddar för ytterligare luft i bostadsbubblan när mäklarna laddar för årets första visningshelg.. Sedan årsskiftet ingår GP och de andra Stampenägda tidningarna i Västsverige i ett gemensamt bolag. Tanken är att samordningsvinster ska hålla tidningskrisen borta. En av utmaningarna handlar om att lyckas med det utan att äventyra innehållet.

Häng med på en tur genom Ski Amadé, Europas näst största skidsystem med mer än 25 orter, 90 mil pist och liftar finns utmanande åkning för hela familjen.. När det största äventyret fortsätter i TV4 på lördagskvällen släpps idrottsstjärnorna ner i Alaskas vildmark.

Bröderna Coen eller ryskt, storfilm eller independent? I helgen släpps biljetterna till Göteborgs filmfestival. Den sidor tjocka festivalkatalogen kan te sig övermäktig vid en första genombläddring. Det var enligt Anders Sylvan, landstingsdirektör, syftet med hans och primärvårdschef Håkan Larssons besök i Dorotea i går..

James Marshall Författare Eva Ström har med litteraturen som färdmedel rest till Kanada under den senaste månaden. Och allra mest genom flickboksklassikern "Anne på Grönkulla", en bok — och genre — som än idag har stor betydelse.

De strikta reglerna kring vätskor på flygen ser nu ut att bli lite lättare. Från och med sista januari får även de som mellanlandar i Europa köpa med sig varor hem från flygplatser belägna i andra världsdelar. Tidigare har det här varit möjligt endast för dem som har haft ett direktflyg från ett land utanför EU till Europa.

Radiosporten sänder på webben.. Missbrukare i Göteborg kan sedan årsskiftet hamna på Narconons behandlingshem. Kommunen har tecknat avtal med den kontroversiella organisationen, vars kopplingar till scientologikyrkan inte är någon hemlighet..

Sent omsider har vädret bestämt sig för att det ska vara vinter — med hala vägar och kraftigt snöfall som följd. Alkoholindustrin har länge eftersträvat lägre alkoholskatter och ofta använt gränshandeln som argument. Oljebolaget Jukos tidigare ägare Michail Chodorkovskij, som för inte så länge sedan släpptes fri efter 10 års fängelse i Ryssland har nu anlänt till Israel, rapporterar det ryska regeringsorganet Voice of Russia..

Hilary Duff och maken Mike Comrie har separerat. Efter ett tre år långt äktenskap har nu den åriga skådespelerskan och den forne NHL-spelaren beslutat att gå skilda vägar, rapporterar Radar Online. Parets talesperson bekräftade uppbrottet i ett offentligt uttalande och förklarade att separationen var ett gemensamt beslut.

Energifrågorna dominerar bland de mest lästa debattartiklar under förra året. Men det är inlägget som handlar om hur vi bygger våra nya bostäder som toppar listan.. Claes NybergKommunstyrelsen säger ja till förslaget till ny taxa för hemtjänsten, men Socialdemokraterna vill att saken utreds mer. När frågan kommer upp i kommunfullmäktige blir det också så, eftersom S har möjlighet att ensamt besluta i den frågan.

Flera regeringskritiska demonstranter i Thailand skadades när beväpnade personer besköt en demonstration i huvudstaden Bangkok. Vid niotiden på fredagskvällen fick en årig man från Brynäs i Gävle en kram på stan av en okänd, jämnårig man. Det han inte visste var att den okände kramaren gick därifrån med åringens mobiltelefon. Västgötaloppet växer ytterligare när de i augusti anordnar ett terränglopp i löpning.

Nu ryms skidor, cykling och löpning i organisationen. Expansionen för Västgötaloppet fortsätter med ett ungefär 20 kilometer långt terränglopp som kommer att gå på delar av Sjuhäradsleden. Drygt 15 miljoner kronor. Så mycket hoppas Södra Vings IF att kommunen vill bidra med till den nya idrottsanläggningen i Hökerum. UT skrev redan i augusti om Södra Vings vision om en ny anläggning i centrala Hökerum. Beskedet att regeringen vill snabbutreda en utbyggnad av järnvägstrafiken mellan Stockholm och Göteborg och därmed via Ulricehamn är positivt, säger Ulricehamns kommunchef Karl-Erik Claesson.

Det var när infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd öppnade årets Transportforum i Linköping i onsdags som hon gav beskedet. Regeringen vill ha ett underlag för utbyggnaden av stambanan från Stockholm till Göteborg och Malmö.

Norstedts har dock tvingats stoppa boken efter att Jan Guillou visat upp ett betyg från Solbacka i direktsändning mitt framför näsan på Paul Frigyes. Skapa motivation, öppna till samtal och minska oro och ångest är några av de uppgifter som terapihunden Drutten har framför sig.. Hårt skadedrabbade Björklöven lånar ännu en forward. Den här gången rör det sig om Thomas Enström från Örebro - som gör Björklöven till den klubb i elithockey-Sverige som använt flest spelare den här säsongen..

Atlético Madrid mot Barcelona. Vem kunde ana att det den 11 januari fortfarande skulle vara en seriefinal i La Liga? Vem hade trott att Diego Costa i kväll skulle kunna koppla greppet om ligatiteln?. Det finns en kvinna som heter Kristina Johansson. Hon är 66 år och en av de absolut klokaste och kärleksfulla människor jag känner..

Den milda vintern skapar stora problem för landets renägare, och ovanligt många samebyar begär ersättning för att kunna utfodra sina djur. Den milda vintern skapar stora problem för landets renägare, och ovanligt många samebyar begär ersättning för att kunna utfodra sina djur.. Hittills har 22 samebyar begärt katastrofstöd från Sametinget, vilket bedöms vara den högsta siffran på sju år. I natt fick räddningstjänsten hjälpa en fastighetsägare i Limmared när vatten från ån trängde in i källaren till en butik.

Sent på fredagskvällen hade vattennivån i ån stigit så mycket att vatten hade börjat tränga in i källaren till secondhandbutiken i samhället. Räddningstjänsten hjälpte vid midnatt fastighetsägaren att pumpa bort vatten från området. Under natten mellan fredagen och lördagen fick räddningstjänsten hjälpa en fastighetsägare i Limmared när vatten från ån trängde in i källaren till en butik. Kylan är på väg in över Sverige, men vill man värma sig vid den öppna spisen finns det en hel del att tänka på..

I stället gav den distriktsdomaren i New Orleans rätt: Beviskraven ska inte höjas för företag som söker ersättning efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen BP anser att ersättning för påhittade skador godkänns och hade överklagat beslutet från i december. Beviskraven ska inte höjas för företag som söker ersättning efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen , anser en federal domstol i USA.. Företaget bekräftar att man varit i Gnesta, men säger att allt gått rätt till..

BP anser att ersättning för påhittade skador godkänns och hade överklagat beslutet från i december.. I dag, när årets första snö väntas här på Gotland, skriver Gotlands Tidningar om att regionens snöröjningsbudget är knapp. Pengarna räcker endast till fem plogningar av den gotländska landsbygdens vägar.. Det är årets första stora visningshelg men utbudet är väsentligt mindre än vid den här tiden förra året..

Nu är det dags för årets första stora visningshelg. Mäklarna står redo men utbudet är väsentligt mindre än vid den här tiden förra året. I riket har utbudet av villor på sajten Hemnet fallit med nära 12 procent och bostadsrätter med drygt 20 procent.

En man som tidigare dömts för människorov misstänks ha bytt ut spermier mot sina egna på en fertilitetsklinik i Utah, USA. Han har därmed blivit biologisk pappa till minst ett barn.. Förra året såldes rekordmånga villor i Trosa. I dag, när årets första stora visningshelg startar, är både intresset och utbudet på villor stort.. Det är risk för halka i hela mellersta Sverige under dagen. På många håll är det den första snön efter en lång tids mildväder, och både SMHI och Trafikverket uppmanar till försiktighet..

Det är risk halka i hela mellersta Sverige under dagen. På många håll är det den första snön efter en långtids mildväder, och både SMHI och Trafikverket uppmanar till försiktighet. På många håll är det den första snön efter en lång tids mildväder, och både SMHI och Trafikverket uppmanar till försiktighet.

När Åge Hareide ledde Helsingborg till SM-guld var han en hård och auktoritär ledare som drev sina spelare till förtvivlan. Det senaste decenniet har han mjuknat.

Här är Madonnas nya pojkvän. Den åriga dansaren Timor Steffens firade nyår tillsammans med popdrottningen och semestrar i Schweiz med hennes familj.. Ett äldreboende lämnades obemannat nattetid. Incidenten inträffade när nattpersonalen gick till en man som larmat hemtjänsten.

En rapport enligt lex Sarah har upprättats och redan nu har nya rutiner införts. Lasse OttossonBegravningsentreprenör Kurth Johannesson har utsetts till kyrkorådets ordförande i nya Bromölla pastorat. Tidigare fanns två kyrkoråd, ett i Näsums församling och ett i Ivetofta-Gualövs församling.

Trots larm valde man att inte stänga av spåret. Tänk om godståget istället hade varit ett passagerartåg? Tommy SvenssonPå fyra dagar anvisade Migrationsverket fyra ensamkommande flyktingbarn till kommunen. Vid årsskiftet började nya regler gälla som gör att Migrationsverket kan anvisa asylsökande ensamkommande flyktingbarn till kommunerna, oavsett om det finns några överenskommelser gjorda.

En gammal tibetansk stad i Kina har förstörts i en våldsam brand, som rasade i 10 timmar.. En man i årsåldern får ett traktordäck över sig i en arbetsplatsolycka på Karlsnäsvägen och uppgav rygg- och bröstsmärtor..

Finländarna anser att public service-bolaget Yle och nyhetsbyrån FNB är de mest pålitliga medierna, enligt en färsk opinionsmätning. Över 80 procent av finländarna anser att public service-bolaget Yle och nyhetsbyrån FNB är pålitliga medier. Men enbart 18 respektive 16 procent gör tumme upp för kvällstidningarna Ilta-Sanomat och Iltalehti. Lägst är förtroendet för kvällstidningarna. Över 80 procent av finländarna anser att public service-bolaget Yle och nyhetsbyrån FNB är pålitliga medier..

Kultur Stockholms Fria har träffat Joanna Rubin Dranger, professor i illustration på Konstfack, för ett samtal om rasstereotypa bilder.. Kultur Oscar Grant sköts i ryggen av en polis när han låg nertryckt på marken på plattformen vid Fruitva. Projekt som hon tror sprungit ur ett växande behov efter nedskärningar i den offentliga välfärden.. Ekonomi Fem stora välgörenhetsorganisationer pekar alla på en ökande trend. Ekonomi Hur kommer det sig att allt fler privatpersoner bildar sin egen välgörenhetsorganisation?

Inför julen blev denna företeelse flitigt uppmärksammad i media — insamling av mat till hemlösa, leksaker till flyktingbarn och julklappar till fattiga.. Inrikes Viruset kan leda till dödliga sjukdomar. Trots insatser fortsätter unga missbrukare att smittas.. I sommar har Håkan Thornell haft sin skylt vid E4: Nu funderar han på att ta bort den, och kanske till och med flytta från Kolmården..

Regeringen Reinfeldt har misskött försvarspolitiken och nu krävs ett politiskt omtag för att höja Sveriges försvarsförmåga. Det anser S-ledaren Stefan Löfven. Vid ett regeringsskifte i höst ska Sverige återgå till en försvarsdoktrin där fokus ligger på att förvara landets gränser i stället för på internationella insatser..

Lyxvaruhuset Harrods berömda djuraffär-Pet Kingdom-stänger efter att ha försett Londonborna med husdjur sedan Det rapporterar The Telegraph. Pet Kingdom är känd för att ha kunnat erbjuda praktiskt taget vilket djur som helst, och det finns många berättelser om vem som har köpt vad därifrån.

Ett värmesökande fodral kan ge din Iphone mörkerseende. Fodralet heter Flir One och kostar cirka 2. Lyxvaruhuset Harrods berömda djuraffär—Pet Kingdom—stänger efter att ha försett Londonborna med husdjur sedan Vattennivån i Limmaredsån steg så mycket att vattnet började tränga in och stiga i secondhandbutikens källare. På fredagen gick SMHI ut med en klass ett varning för höga flöden - och sent på fredagskvällen hade vattennivån i Limmaredsån stigit så mycket att vattnet började tränga in i källaren till en secondhandbutik i Limmared.

Gerardo Martino står inför sin hittills tuffaste uppgift som Barcelona-tränare när hans Barça reser till Madrid. Men för en gångs skull är det inte ärkerivalen Real som står för motståndet.. Finländarna anser att Yle och FNB är de pålitligaste medierna, framgår det av en färsk enkät.

En misshandel ägde rum på en Umeåkrog i centrala Umeå strax efter klockan tolv natten mot lördag. Det var en ung kvinna som var gäst på krogen som en enligt länspolisen misshandlade en av de anställda. Kvinnan omhändertogs och fördes till polisstationen för tillnyktring. Mora IK väntar på ytterligare ett lån från Frölunda.

Det skulle ha varit klart på fredagen, men inget besked kom under kvällen.. Tre raka segrar för Leksand mot Färjestad. Kommer fjärde raka i eftermiddagens möte i Karlstad. En sevärd dokumentär om ett av våra populäraste landslag någonsin - Bengan Boys.

Den slarvar TV4 bort på en tid då de allra flesta redan har gått och lagt sig.. Inför årets första Grand slam-turnering i tennis andas herrsingeln en hel del nostalgi.. Det milda vintervädret har hållit årets influensasäsong på sparlåga. Men nu varnar Folkhälsomyndigheten för att viruset skjuter fart när det blir kallare ute.

Vaccinering rekommenderas till den som vill slippa däckas av feber och snuva.. Det rapporterar The Telegraph.. Lyxvaruhuset Harrods berömda djuraffär Pet Kingdom stänger efter att ha försett Londonborna med husdjur sedan Extremkyla i USA, kungligt nej som blev ja, Jihad Jane och de frisläppta svenska syrienfångarna är några av bilderna från nyhetsveckan..

Vårgårda har ingått ett avtal med Migrationsverket om att ta emot fem ensamkommande asylsökande barn och ungdomar.. Fyra klubbar på ett år. Från Södertälje till Frölunda - som redan lånat ut honom två gånger. Nu berättar Emil Djuse om sitt turbulenta hockeyår. Strax för halv tre natten till lördag började två bilar att brinna på Jungfruvägen i Falun..

Men Helsingborgs förre ordförande är kritisk till hur HIF släppte tränaren. Allt fler hyresgäster bevakar sin rätt till nedsättning av hyran vid störningar och brister i boendet.

Trenden är tydlig sedan organisationen inrättade enheter med juridisk spetskompetens i början på talet. En ekonomisk fördelaktig affär för Skellefteå som slipper Karlssons lön - och får en övergångssumma för målvakten.. Han har erfarenhet, något som många av de andra saknar, säger Malbas ledarveteran Tommy Rosenqvist.. En läkare får kritik efter att han skrivit ett otydligt remissvar, vilket kan ha bidragit till att en kvinna fick sin diagnos försenad med tre månader..

Från 1 januari innebär det ett lönelyft på 1 kronor per månad för samtliga. I Lycksele kommun har man utformat ett sätt att ta tillvara kompetens som redan finns i huset. Flera regeringskritiska demonstranter skadades när beväpnade personer öppnade eld mot demonstrationer i Bangkok i Thailand.. Kari Lehtonen har inte ännu fått uppleva en seger i NHL under I natt förlorade hans Dallas Stars sin femte raka match efter ett sent avgörande av New York Rangers.

Gästande Dallas gick upp i ledning både i den första och andra perioden, men Rangers kvitterade bägge gånger. Den milda vintern tycks ha gjort landets tjuvar oförsiktiga — vilket straffar sig när snön nu faller. I Västerås greps tre misstänkta biltjuvar på fredagsnatten, efter att polisen kunnat följa deras fotspår i snön. Metod, process, ramverk, mönster, praxis och princip. Kärt barn har många namn.

Här är sju visdomssamlingar för systemutveckling. En man skadades lindrigyt sedan han kört in i en lyktstolpe i Landskrona under lördagsnatten..

I schweiziska Adelboden råder värmebölja och här avgörs dagens storslalom för herrarna. Sverige har två deltagare på startlistan, André Myhrer och Matts Olsson.. Antalet besök på Yle Nyheter Österbottens webb fördubblades under Svenska Yles webbchef Johanna Törn-Mangs säger att finlandssvenskarna uppskattar den snabba nyhetsuppdateringen men även de människonära reportagen. Språket, bilder och rubriksättning är något som Yle Österbottens redaktion fortfarande strävar efter att förbättra.

En man som på fredagen föll minst tio meter från ett hustak i Trollhättan har avlidit på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, där han vårdades efter olyckan, rapporterar P4 Väst.. En man som i går föll minst tio meter från ett tak i Trollhättan har avlidit på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, där han vårdades för sina skador.

Polisen utreder händelsen som arbetsplatsolycka. En man som på fredagen föll minst tio meter från ett hustak i Trollhättan har avlidit på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, där han vårdades efter olyckan, rapporterar P4 Väst. Mannen utförde ett arbete på taket när han av okänd anledning ramlade ner och landade på ett cykelställ i metall. Polisen utreder händelsen som arbetsplatsolycka och säger till radion att det eventuellt kan handla om vållande till annans död, om det visar sig att arbetsgivaren har brustit i rutinerna..

En man som i går föll minst tio meter från ett tak i Trollhättan har avlidit på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, där han vårdades för sina skador.. Mannen utförde ett arbete på taket när han av okänd anledning ramlade ner och landade på ett cykelställ i metall.. Praktisk och ändamålsenlig hjälp till tyfondrabbade byar i Filippinerna. En gammal tibetansk by i turistområdet Shangri-La i sydvästra Kina eldhärjades svårt under natten till lördagen.

Lågorna svepte genom gator och mer än traditionella trähus förstördes i byn Dukezong, rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina.. Den gamla tibetanska byn Dukezong i turistområdet Shangri-La i sydvästra Kina eldhärjades svårt i natt. Mer än traditionella trähus förstördes.

Över 1 brandmän och frivilliga bekämpade lågorna. Väntad förlust för Mark. Men med större siffror än vad coachen Tomas Bilek hade trott. Hans tjejer blev överkörda av ett klart starkare Udominate Basket i Umeå. Lågorna svepte genom gator och mer än traditionella trähus förstördes i byn Dukezong, rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina.

Över 1 brandmän och frivilliga bekämpade elden, men blåsigt väder gjorde att den var svår att få under kontroll. Den gamla tibetanska byn Dukezong i turistområdet Shangri-La i sydvästra Kina eldhärjades svårt i natt..

Över 1  brandmän och frivilliga bekämpade elden, men blåsigt väder gjorde att den var svår att få under kontroll. Justin Bieber har hamnat i ännu en kontrovers. Den åriga stjärnan är nu anklagad för att ha "äggat" sin grannes hus, rapporterar TMZ.

Den var under torsdagen den 9 januari som poliser kallades till Justins bostadsområde, detta efter att sångarens granne hävdat att Justin hade bombarderat hans hus med närmare 20 stycken ägg och därmed vandaliserat hans privata egendom.

Jonas Sjöstedt går till angrepp - mot Miljöpartiet. I sitt inledningstal på V-kongressen raljerade Sjöstedt över Miljöpartiets klimatpolitik och konstaterade att Vänsterpartiet satsar mer än MP på området. Det gluckande skrattet, de pigga ögonen och den sociala mjukheten. Vrålen som augustiåska, blickar av stål och en stenhård och bestämd väg framåt.

Åge Hareide har varit på väg till Malmö ett bra tag och på måndag kommer han. Två så kallade bajamajor stacks i brand på två ställen i Forshaga kommun natten mot lördag..

Kommunalrådet Lars välkomnar rapporten om äldreomsorgen som kom nu i veckan. Bland det bästa jag läst. En kultur som tillåter underskott. Som sätter sig över myndighetsbeslut. Och som lägger mycket tid på att hitta ursäkter. Efter några turbulenta dygn berättar Maj-Britt Thylander, före detta äldreomsorgschef i Ulricehamns kommun, om sin bild av den nyligen släppta rapporten om underskottet inom äldreomsorgen. I stort sett ger rapporten en bra beskrivning, anser hon.

Borås HC tog sina första tre poäng. Det ger åtminstone ett tillfälligt andrum. Lindesberg Volley ska försöka klättra tillbaka mot toppen. Följ lördagens möte med Sollentuna via na. Nu kan turister beundra Taiwans första jättepanda. Den sex månader gamla Yuan Zai har visats upp för publiken på Taipei Zoo.

Hela 10 människor dök upp på Taipei Zoo, för att beskåda lille Yuan Zai. Det är ett smutsigt jobb, men någon måste göra det.

Att städa är knappast någons favoritsyssla. En ny bok hävdar dock att städandet är en oväntat komplex och sinnlig upplevelse.

Genom ösregn och ett förlamande mörker på väg från Solna mot hemstaden.. Grejer som är för fina för tippen säljs vidare på loppis i ett samarbete mellan återvinningsentreprenören Ögrab och Göinge Handbollsklubb. Cd-spelare, spel, pussel, lampor, jordglob, kokböcker. AT-sporten fortsätter sin granskning av rättskommitténs. Instansen som delar ut straff till spelare och ledare inom svensk handboll..

Med de raketer vi har för närvarande kommer människan aldrig att ta sig ut från solsystemet. Det behövs något nytt - en fusionsmotor som kan få upp ett skepp nära ljushastigheten..

Torun BörtzFlera incidenter har inträffat i den nya rondellen som skulle göra korsningen säkrare. Därför skyndar kommunen nu på arbetet med utsmyckningen. Vädertjänsten SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Västerbottens kustland som gäller fram till lördag kväll..

Flera av de boende längs väg riskerar att få en bullrig miljö efter att vägen har byggts om. Det skriver miljö- och byggförvaltningen i ett yttrande. Trafikverket har upprättat en plan för ombyggnaden av väg mellan Delary och Älmhult, en plan som just nu är ute på remiss. Han spelade åtta fotbollsmatcher och har sju rätt hittills.

Ett enda hinder i form av Hellas Verona på söndagen återstår innan storspelaren kan räkna in 1 kronor. Sten Johansson i Åseda AB jobbar intensivt med planerna på en helt ny charkuterifabrik. Företaget har nu beviljats kronor i företagsstöd, av länsstyrelsen. Sten Johansson i Åseda AB har en längre tid velat skaffa mer ändamålsenliga lokaler än de nuvarande. Mäklarna spår fortsatt stigande priser. Låga räntor, sänkta skatter och ett klent utbud eldar på utvecklingen. Helgens visningar blir ett första test av bostadsmarknaden Fyra unga män greps i Östersund efter en misstänkt våldtäkt.

En av männen släpptes senare. Våldtäkten ska ha skett inomhus i Östersund i går kväll. Ligger medvetslös på sjukhus.. När taxikunden inte ville betala notan beslutade sig chauffören för att köra honom till polisstationen.

Då tog kunden tag i ratten och körde bilen rätt in i ett träd. Backhopparen Julia Kykkänen noterades för karriärens bästa världscupsplacering när hon var sjua i japanska Sapporo. Kykkänen fick till två jämna hopp på 88,5 och 88 meter i HSbacken och placerade sig på en sjunde plats.

Allt fler så kallade wearables har släppts de senaste åren, som smarta klockor och glasögon, men lever de upp till hajpen? Inte än, menar Miriam Olsson Jeffery.. Välkände profilen Peter Elof Lindahl talar många än i dag om i Hovmantorp. En återupptäckt tavla med hans porträtt hänger nu på biblioteket. Turneringens äldsta spelare möter den yngsta när Kimiko Date Krumm och Belinda Bencic drabbar samman. Det skiljer 27 år mellan spelarna. Jag är en äkta boråsare årgång Jag är uppvuxen här, har studerat och arbetat samt varit bosatt i Borås hela mitt liv.

Jag älskar Borås och har sett staden växa och utvecklas. Vtävlingarna på Åby under torsdagskvällen blev favoritbetonade. Därmed blir det jackpot till fredagens Vomgång på Bergsåker — som får 1,2 miljoner kronor extra i potten. Stjärnhästen Amaru Boko gör där en intressant debut för Robert Bergh. Än hänger kommunens satsning på Alvestayran i luften. Om någon vecka ska Svensk Handels medlemmar i Alvesta ha en träff. En gammal tibetansk by i turistområdet Shangri-La i sydvästra Kina eldhärjades svårt under natten till lördagen..

Ordförande Johan Alsö lämnar uppdraget i Vargarna vid årsmötet i mars. Rävemåla Bilservice AB lovas upp till kronor i statligt stöd för att utveckla landsbygdens näringsliv.

I länsstyrelsens beslut om att ge det här stödet framgår att Rävemåla Bilservice investerar stort i en ny bilverkstad på orten. Två personer greps sent på fredagskvällen efter att de kolliderat med en lyktstolpe i korsningen Frans Malmrosgatan och Hesekillegatan.

Olycksbilen visade sig vara stulen och vittnen såg tre personer lämna platsen efter kollisionen. Med hjälp av hundpatrull lyckades polisen spåra två av männen varpå de greps, misstänkta för bilstöld.. Två unga män, 16 och 18 år, sitter anhållna misstänkta för bilstöld.

Männen körde in i en stolpe i korsningen Frans Malmrosgatan-Hesekillegatan, smet från platsen men kunde gripas efter att en hundpatrull sökt efter dem. Polisen fick larm om trafikolyckan vid tiden på fredagskvällen.

Den pakistanske skolpojken Aitizaz Hasan, som i måndags offrade sitt eget liv när han stoppade en självmordsbombare utanför sin skola, får landets finaste tapperhetsmedalj postumt.. Den pakistanske skolpojken Aitizaz Hasan, som i måndags offrade sitt eget liv när han stoppade en självmordsbombare utanför sin skola, får landets finaste tapperhetsmedalj postumt, meddelar premiärminister Sharif.

Titeln förpliktar om man nu vill sitta kvar på tronen i några årtionden till. Guje Palm Ahlsell rom regisserar har pli på sin ensemble och koreografen Anna Jansson har sett till att få snits på dansstegen.. Den pakistanske skolpojken Aitizaz Hasan, som i måndags offrade sitt eget liv när han stoppade en självmordsbombare utanför sin skola, får landets finaste tapperhetsmedalj postumt.

Pakistans premiärminister Nawaz Sharif har bett president Mamnoon Hussai att godkänna utdelningen av Sitara-e-Shujjat tapperhetsstjärnan till martyren Aitizaz Hasan, heter det i ett uttalande från Sharifs kontor. Den pakistanske skolpojken Aitizaz Hasan, som i måndags offrade sitt eget liv när han stoppade en självmordsbombare utanför sin skola, får landets finaste tapperhetsmedalj postumt, meddelar premiärminister Sharif..

Pakistans premiärminister Nawaz Sharif har bett president Mamnoon Hussai att godkänna utdelningen av Sitara-e-Shujjat tapperhetsstjärnan till martyren Aitizaz Hasan, heter det i ett uttalande från Sharifs kontor.. På lördagen fortsätter sökandet efter den kvinna som försvann från sitt hem på Donsö i torsdags.

Polisen har inga indikationer på att något brott har begåtts.. Polisen har inga indikationer på att något brott har begåtts. GP är på plats på Donsö.. Familjen lever på hoppet. Den åriga kvinnan som försvann i torsdags är fortfarande borta.. Den åriga kvinnan som försvann i torsdags på Donsö är fortfarande borta. I dag fortsätter polis, militär, Missing People och frivilliga sökningarna..

En trettioårig man misshandlade två personer in en lägenhet i Sunnanvik, Vasa på fredagskvällen vid tiden. Mannen hade först slagit en åriga manlig gäst i ansiktet med knytnäven.

När en årig kvinna försökte stoppa slagsmålet slog mannen även henne i ansiktet med knytnäven. Formbeskedet i comebacken var inte positivt. Marcus Hellner är ändå hoppfull inför OS. Med bra träning i ryggen öppnar han nu för att köra alla OS-distanser. Per Spett är Sveriges OS-hopp i puckelpist.

Efter besvikelser i både Turin och Vancouver har Kirunasonen fått nog och siktar nu på medalj i Sotji. Men karriären kunde ha tagit slut redan för tre år sedan när SOK drog in hans stöd.

Under natten till lördagen inträffade två rån i Växjö. Vid tiden rånades en man som var på väg hem intill järnvägsstationen i Växjö. Två personer uppträdde hotfullt och kom över en plånbok som inte innehöll några pengar. En årig man sitter anhållen efter ett misslyckat företagsinbrott på Södra Vallviksvägen i Växjö. Inbrottslarmet utlöstes strax efter klockan tre under natten till lördagen och när polisen kom till platsen hoppade gärningsmannen ut från lokalerna.

Efter en kortare jakt till fots greps åringen som tidigare är helt ostraffad. Priset delades ut under Möbelriksdagen i Skilingaryd och Vaggeryd. Sprisse NilssonAtt montera ner ett kilo tungt kors från 32 meters höjd är inte så lätt. På fredagen gjordes ett första tappert försök i Västra Nöbbelöv.

En man med misstänkt stöldgods i bilen stoppades av polisen. Vid tiden på fredagskvällen stoppades en årig man i Urshultstrakten. I mannens bil hittades flera föremål, bland annat gasoltuber och elverk, som misstänks vara stulna liksom brottsverktyg.

Lyxvaruhuset Harrods berömda djuraffär—Pet Kingdom—stänger efter att ha försett Londonborna med husdjur sedan Men domstolen gick på åklagarens linje.. Årets första stora visningshelg på bostadsmarknaden är här. Men utbudet av villor och bostadsrätter är ovanligt lågt. På sajten Hemnet finns i dagsläget 11 villor och 6 bostadsrätter till salu i riket.

Det är dags för årets första stora visningshelg men utbudet är mycket mindre än vid den här tiden förra året.. Överge aktivt förvaltade fonder och börja spara i indexfonder. Det är finansmarknadsminister Peter Normans uppmaning till svenska sparare efter Di: Trafikverket varnar för att det kan bli halt och besvärligt vägunderlag under helgen, nu när kylan lagt sig över hela landet.

Sänk hastigheten, uppmanar Roger Falk, presskommunikatör på Trafikverket.. På sajten Hemnet finns i dagsläget 11  villor och 6  bostadsrätter till salu i riket.

Ett nytt hotell vid Yxhammarsgatan. Det är en idé som Torbjörn L Johansson, tung i Borås hotellbransch, presenterar för att öppna en diskussion om framtida hotells lägen. Barcelona-tränaren Tata Martino är osäker på hur hårt han kan matcha Lionel Messi i toppmötet med Atlético Madrid i kväll.

Flera regeringskritiska demonstranter i Bangkok i Thailand skadades när okända beväpnade personer öppnade eld mot dem, uppgav lokala myndigheter på lördagen. På lördag anordnas en manifestation mot rasism över de politiska blockgränserna. Samtliga partier utom Centerpartiet och Sverigedemokraterna deltar.

Anette Nerlie Anderberg, nytillträdd ordförande för S-kvinnorna i Växjö, tog initiativ till manifestationen. En av männen släpptes senare.. Tre män, enligt polisen 21, 29 och 32 år gamla, har anhållits misstänkta för en våldtäkt i Östersund i går kväll..

Teckensång, sång och tecken tillsammans förstärker uttrycket och skapar glädje. Nyhedsskolans elever fick prova teckensång tillsammans med Kerstin Axelsson och Margaretha Evmark.. Det populära Tolvåsspåret kommer inte att öppnas i vinter. Detta sedan Rättviks kommun och Föreningen Tolvåsspårets Vänner inte lyckats komma överens om hur det 17 kilometer långa spåret ska drivas..

Minst tio människor skadades tidigt i morse i sammandrabbningar mellan kravallpolis och demonstranter i Ukrainas huvudstad Kiev. Bland de skadade finns landets förre inrikesminister, oppositionsledaren Jurij Lutsenko. Minst tio människor skadades tidigt på lördagen i sammandrabbningar mellan kravallpolis och demonstranter i Ukrainas huvudstad Kiev. Bland de skadade finns landets förre inrikesminister, oppositionsledaren Jurij Lutsenko, som får intensivvård på sjukhus..

Bland de skadade finns landets förre inrikesminister, oppositionsledaren Jurij Lutsenko, som får intensivvård på sjukhus. Oroligheterna ägde rum utanför en domstol, där ett hundratal nationalister protesterade mot att tre aktivister på fredagen dömts till sex års fängelse för att ha planerat att spränga en Leninstaty Minst tio människor skadades tidigt i morse i sammandrabbningar mellan kravallpolis och demonstranter i Ukrainas huvudstad Kiev..

I dag är det köld i hela Finland, från Hangö i söder till Lappland i norr, uppger Meteorologiska institutet. Det blir upp till 30 grader kallt i Lappland. I södra Finland blir det några grader kallt och omkring minus tio grader i mellersta Finland. I augusti vann hon VM-guld i spjut. I september gifte hon sig med sin make Boris.

Nu är tyska friidrottsstjärnan Christina Obergföll, 32, gravid. Polisen grep två drogade förare, en i Kalmar och en i Borgholm. Under fredagskvällen stoppade polisen en bil på Lybecksvägen. Minst tio människor skadades tidigt på lördagen i sammandrabbningar mellan kravallpolis och demonstranter i Ukrainas huvudstad Kiev.. Gymkortet kan slänga sig i väggen. I alla fall om du tränar på gym två dagar i veckan och sitter stilla resten av tiden.

Då är en promenad varje dag långt mer effektiv och bättre för hälsan.. Washington vände underläge till seger mot Toronto i natt. Det kan laget tacka sina svenskar Nicklas Bäckström och Marcus Johansson för.. En kraftigt berusad man tog om hand av vakter på Järntorget.. Mellan elva och ett på lördagsförmiddagen finns chansen att träffa rekordhållande Borås Basket. Under två timmar idag befinner sig spelarna i Borås Basket på Intersport i Knallerian - och alla fans och basketälskare är välkomna.

Det kommer att bli i två grupper som spelarna tar emot; den första gruppen med Chris McKnight och Roope Ahonen i spetsen mellan klockan elva och tolv. Svea hovrätt höjer advokaternas, däribland en Kristianstadsadvokat, ersättningar för deras arbete i kokainmålet i tingsrätten.

Två åtalade i kokainmålet, där en liga misstänks ha fört in flera ton kokain till Europa, har anknytning till Kristianstad.

Ligans huvudman är Jonas Oredsson, numera Falk, som i ungdomsåren bodde utanför Kristianstad. Konståkaren Mattias Versluis har skadat sig bara några dagar innan sina första seniormästerskap. Esboskrinnaren har stött sitt knä och missar nu EM i Budapest. Versluis skadade sitt knä under en träning på torsdagen och nu har åringen varit tvungen att se sanningen i vitögat: Det är mycket om vinter nu. Men i Sydvästskåne kan vi bara räkna med någon enstaka minusgrad i helgen..

Det var sent på fredagskvällen som en passagerare misstänks för grov misshandel av en taxichaufför.. Det är knappt fyra veckor kvar till OS och de svenska herrarna fortsätter att leta efter formen.

Marcus Hellner och Emil Jönsson gör nya försök att hitta rätt när de i helgen åker fristilssprint i tjeckiska Nove Mesto.. Uppsalaförfattaren Negar Naseh ser sig själv som läsande snarare än skrivande. Pengarna har använts till att handikappanpassa toaletten och fixa en asfaltramp samt byte till en ny och bredare dörr så att rullstolar kan passera..

Natten till söndagen utsattes två villor i Umeåområdet för inbrottsförsök. Det är osäkert om tjuvarna fick med sig något. Det var vid tretiden som polisen [ Höga spelarlöner orsakar ekonomisk kris hos flera ishockeyklubbar.

Nu vill Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund få ett stopp på det. Hans förslag är att spelarnas löner ska redovisas öppet. Innan vi kommer till vad Erik Hamrén har gjort. Här är vad han ska göra: Efter mot Liberia under lördagen har nu landslaget allt i egna händer i det afrikanska kvalspelet. Men då krävs segrar mot Angola och Senegal.. Niklas Hjalmarsson vann Stanley Cup med Chicago Då var han ensam svensk i laget.

Det har varit ganska tyst ett tag men nu har han poppat upp igen, Johan Staël von Holstein - IT-gurun och entreprenören med flitig tunga och ett ont öga till Socialdemokraterna.. De lärde känna varandra - och de enades om samarbete när det gäller kärnvapenhotet från Nordkorea och klimatförändringar. Xi och Obama gjorde inget officiellt uttalande när mötet avslutades under natten till söndagen, men att döma av uttalanden från tjänstemän och rådgivare hade de inte heller enats i frågor som vapenexport till Taiwan, ö-dispyten i Sydkinesiska havet och bråket kring den kinesiska valutan - som amerikanerna länge ansett undervärderad..

Ten football supporters were held following a massive brawl in Eskilstuna in eastern Sweden on Saturday evening, the latest in a string of incidents of hooliganism which have blighted Swedish football.

Valhallabadets öde är fortfarande inte avgjort. Marl Isitt skriver om Nils Olssons olympiska medaljör? Håkan Hellström i Slottsskogen och Summerburst på Ullevi. Det kunde blivit en kaosnatt i Göteborg.. I dag välsignas det första homosexuella paret till missionärer. Det sker i samband med de riksomfattande missionsdagarna i Mässcentret i Helsingfors. Missionärerna välsignas av biskopen i Helsingfors, Irja Askola. Tjänstemän från nord och syd förhandlar i ett arbetsmöte i gränsorten Panmunjom på söndagen..

En klar majoritet tror att Fredrik Reinfeldt är bättre än Stefan Löfven på att leda en regering. I en opinionsundersökning från Skop tycker 63,5 procent att Reinfeldt är skickligast.

Motsvarande siffra för Löfven är 36,5 procent. Nu ska Migrationsverkets asylprövningsenheter få egna experter utbildade i hbtq-frågor.. Förlust mot Ängelholm - men här kommer ett glädjebesked till Ljungskile: Efter en intensiv jakt har klubben nu hittat en huvudsponsor. Sverige missar handbolls-VM i Serbien. Ett stort misslyckande enligt experterna Tomas Axnér och Claes Hellgren - som nu riktar skarp kritik mot förbundskaptenen Torbjörn Klingvall.

Traditionsenligt flottrace blir det i Nyköpingsån med start klockan SN är på plats - är du det också?. Kristen Cavallari och pojkvännen Jay Cutler har varit tillsammans länge, och nu ska de äntligen gifta sig. Paret, enligt TMZ, har ansökt om hinderprövning i staten Teneseee, Kristen oc hJay har dejtat länge, och var förlovade första gången i april I januari fick de sitt första barn tillsammans,.

I slutet av förra sommaren förstördes fågeltornet i Nolhagaviken i en brand. Beskedet har tidigare varit att tornet ska byggas upp igen, och nu är en byggstart på gång. Men enligt fransmannen stämmer inga rykten. Inflationen i Kina minskade till 2,1 procent i maj, ner från 2,4 procent i april, rapporterar landets statistikmyndighet NBS. Marknaden hade i genomsnitt väntat sig en inflation på 2,5 procent enligt Dow Jones Newswires enkät. Enligt analytiker beror fallet främst på kraftigt sjunkande grönsakspriser.

Inflationen i Kina minskade till 2,1 procent i maj, ner från 2,4 procent i april, rapporterar landets statistikmyndighet NBS.. En årig man greps natten mot söndag i Kristinehamn. Detta sedan han misshandlat en annan man.. Polis kallades till Ramels väg tidigt imorse sedan flera personer larmat om att ha hört höga smällar.. Tre fall av narkotikabrott rapporterades i Värmland på lördagskvällen.

Hemma hos en Säfflebo påträffade polisen narkotiska preparat.. De senaste 30 åren har antalet uteserveringar i Uppsala fullkomligt exploderat. Från knappt tio till närmare stycken. Och trots det stora antalet är det få klagomål..

I veckan klubbades Göteborgs stads första egentliga miljöprogram vid miljö- och klimatnämndens möte. Det har kallats Kia Andreassons MP politiska testamente, och har fått hård kritik av oppositionen. Det har också kritiserats av tunga remissinsatser, bland annat då det saknas kostnadsberäkningar och konsekvensanalys..

Det blir allt mer uppenbart vilka problem det innebär att låta välfärden drivas av privata företag på jakt efter vinst. Nu senast har vi kunnat se hur skolkoncernen JB avvecklar sin verksamhet eftersom riskkapitalbolaget inte längre tycker skolorna är tillräckligt lönsamma.. Idag släpper SVT Pejl en unik visualisering över hur partisympatierna förändrats i 46 olika väljargupper mellan och Vi bad därför SVT: Polisen gör på söndagen ett nytt försök att förhöra en årig man som hittades med skottskador i båda benen i Bredäng i sydvästra Stockholm på lördagskvällen.

Mannen är inlagd på sjukhus och polisen har skrivit anmälan om försök till mord. Zlatan Ibrahimovic har gått in i ett fastighetsprojekt i miljardklassen? Det skriver tidningen Aftonbladet, som citerar den italienska ekonomitidningen Milan Finanza. Efter ett år i exil var studentbalen tillbaka på Stadshotellet igen. Den röda mattan låg utrullad och studenterna paraderade framför kamerorna.. Kära svenskar, ja turister och gästforskare och tillfälligt arbetssökande från EU-länder också förstås!

Vi har samlats här för att högtidlighålla en trettio år gammal nationaldag, som avlöste en 80 år gammal flaggdag. Men landet är mycket äldre än så. Regeringen vet inte vilka bolag som bäst hjälper arbetslösa till jobb men trots det får arbetslösa själva välja vilket bolag som ska hjälpa dem.. För tio år sedan blev busschauffören Mats Lundgren, Umeå, världsberömd när han körde buss klädd i kjol. Nu har han fått en efterföljare? Byggmästaren Stefan Allbäck och Familjebostäder har förlikats.

Allbäck betalar en hemlig summa till bolaget. Landets bästa sommarstad har utsetts. För andra året i rad är det Stockholm som tar hem utmärkelsen. Men även Halmstad tar ett stort kliv upp på listan.. Två barn eller en halv förskollärare på Boländernas förskola. Det skiljer alliansen och Socialdemokraterna åt. En man hittades död i en bostad i Stockholm i natt. Nu har polisen inlett en förundersökning om mord.

En förundersökning är inledd efter den senaste tidens läckor om den övervakning som USA: Justitieministern Eric Holder föreföll knappast ha haft någon annan möjlighet än att inleda en utredning om läckorna.

Edmonton Oilers sparkadei i går coachen Ralph Krueger efter bara en säsong på posten. Vid halvfyra på söndagsmorgonen larmades polisen om att det varit inbrott på Ica Nära i Norrhult.

Tjuvarna hade brutit sig in genom taket. På söndagsförmiddagen var polisens tekniker på plats för att försöka säkra spår. Minst sex människor dödades då en självmordsbombare i bil sprängde sig vid en poliskontroll i Bagdad på söndagen. Smällen skedde nära det shiamuslimska distriktet Kadhimiya, mitt under morgonrusningen. Minst 16 människor ska ha skadats, uppger polis. Minst sex människor dödades då en självmordsbombare i bil sprängde sig i Bagdad på söndagen..

Det är dyrt att leva och bo i Norge. Ett vanligt rum för uthyrning kan kosta uppåt 5 norska kronor, NOK per månad. Ibland försöker svenskarna som jobbar vid den stora flygplatsen Gardermoen att dela på rum. Rafael Nadal är storfavorit inför herrfinalen i Franska Öppna. Vår andra expert Maria Strndlund-Tomsvik håller inte med.. Slottskyrkan i Stockholm var fullsatt på lördagseftermiddagen. Anledningen var såklart bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill..

Det varma vädret får folk att strömma till stadens parker. Men utflyktsmyset har en baksida: Minst 16 människor ska ha skadats, uppger polis.. Frågan hon hade fått var vilket som var hennes första svenska ord.

En fristående förrådsbyggnad i Sävsjövik brann i natt ner till grunden. En person har gripits misstänkt för mordbrand. Räddningstjänsten larmades i natt till Sävsjövik utanför Borås där det brann i en fristående förrådsbyggnad. Under natten till söndagen brann en byggnad som innehöll förråd och gästhus i Sävsjövik, nära Svaneholm.

Larmet kom till räddningstjänsten strax före halv fyra under natten till söndag. Emails sent to the Swedish state and government authorities can be accessed by the US security services as several organizations use Microsoft and Google to filter spam. Säsongens andra titel för Lotta Schelin - och målformen inför EM håller i sig.

Sent i går kväll blev den svenska anfallsstjärnan fransk cupmästare och gjorde första målet när Lyon besegrade Saint-Étienne med En kommission, en ny politik? Kent Werne förklarar varför Husby varken kommer att leda till det ena eller andra.. En tunn ring med diamanter runt hela - som symboliserar evigheten.

Prinsessan Madeleines vigselring uppskattas vara värd mellan 30 och 60 kronor.. Vid tiden på söndagen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka två misstänkt anlagda bränder. Först var det två bilar som brann på Höstvägen. Enligt polisen hade den ena bilen börjat brinna först och elden hade sedan spridit sig till den andra som stod parkerad intill.

Vid tiden på söndagen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka två misstänkt anlagda bränder i Växjö. Först var det två bilar som brann på Vintervägen.

Chicago Blackhawks tog sig till Stanley Cup-final genom att vinna Los Angeles Kings med efter förlängning och därmed även vinna semifinalserien med i matcher. Matchhjälte för Chicago var Patrick Kane som gjorde tre mål i matchen. Blackhawks ledde matchen med ännu i slutminuterna av matchen, men knappa tio sekunder före slutet lyckades Kings kvittera och matchen gick till förlängning.

Rättegången mot Kinas förre järnvägsminister Liu Zhijun? Scanpix Nygifta prinsessan Madeleine och Chris O'Neill firade tillsammans med sina gäster ända in på småtimmarna. Kvällstidningarna skriver att musiken från Drottningholms slott tystnade först efter klockan fem på morgonen. Efter vigsel och kortege anlände brudparet i går kväll med båt till slottet där fest och bröllopsmiddag väntade, utan insyn från allmänheten.

Nygifta prinsessan Madeleine och Chris O'Neill firade tillsammans med sina gäster ända in på småtimmarna. Efter vigsel och kortege anlände brudparet i går kväll med båt till slottet där fest och bröllopsmiddag väntade, utan insyn från allmänheten.. Antalet anställda inom bemanningsbranschen ökar kraftigt. I Sjuhärad har antalet nästan fördubblats på fyra år. Ökningen sker snabbare här än i övriga Sverige, där siffran faktiskt sjönk något Emma Rendel bygger effektivt upp en obehaglig stämning i "Flugornas ö".

Marie Pettersson återvänder gärna till seriealbumet.. En seger mot Färöarna gör knappast att Sverige glömmer förlusten mot Österrike - men en målfest på tisdag skulle i alla fall vara lite plåster på såren.

Det är inte för mycket begärt.. Juryn för Formel 1 GP: Detta efter att båda förarna placerade sina bilar på fel plats i lördagens tidskval. Efter omstart for Räikkönen och Ricciardo iväg från depån från vänstra sidan av de övriga bilarna.

Johanna Wallin Här är alla bilder från fredagen, tagna av vår fotograf Johanna Wallin. Anledningen är att åringens farbror avled under lördagen. Chicago slog ut regerande mästarna Los Angeles Kings med i matcher efter att ha vunnit på hemmais med efter förlängning och är nu klar för final.. Nederlaget i Wien gör att målskillnad kan avgöra Sveriges VM-öde. Därför krävs en storseger mot Färöarna i kvalmatchen på tisdag. Med tunga avbräck och mot riktigt tungt motstånd var Karlskoga Bats mål att lyckas komma hem med en seger över Sundbyberg.

Det blev en stark vinst? Länsstyrelsen säger ja till tio vindkraftverk i Sjönnebol på Värmlandsnäs. Verken får vara högst meter höga..

Två bilar krockade på riksväg strax utanför Mantorp park vid halv niotiden på söndagsmorgonen.. De senaste tre årens regerande mästare Carlstad Crusaders krossade Sveriges mesta mästare Stockholm Mean Matchines med otroliga 82? Nordvärmland hade en tuff dag på jobbet borta mot IFK Uddevalla och förlorade med hela 5? Bröllopsmiddagen på Drottningholm fick en spektakulär avslutning i natt. Under jubel från gästerna serverades tusentals macaroons - uppbyggda som bröllopstårtor. Finlands svenska metodistkyrka har tillsatt en fristående utredning för att utreda sexuella övergrepp mot barn och unga i kyrksans läger- och församlingsverksamhet.

Genom annonser i medier under veckoslutet uppmanas offren kontakta en jourtjänst per telefon eller e-post under veckorna fram till midsommar. En pastor som avled i fjol utpekas för övergrepp i anslutning till metodistkyrkans verksamhet och vid Hurtigs barnhem i Grankulla från till talet. En av byggnaderna i Bockabyn utanför Borås brann ner i natt. Larmet kom till räddningstjänsten strax före klockan ett under natten till söndagen. Då räddningstjänsten kom fram återstod i princip bara en glödhög.

Johanna Wallin Egentligen gör inte Rush festivalkonserter. Att de är här är unikt. De gör faktiskt inte konserter heller.

Ett kraftigt åskväder härjar över Mellansverige. Bland annat har ett sommarhus Skinnskattebergs blivit övertänt då blixten slog ner. Längdhoppsstjärnan Michel Tornéus berättar varför han började satsa på längdhopp och varför folk tror att han kan prata finska!. I augusti blir det dyrare att felparkera i Degerfors. Då höjs bötesbeloppen för felparkering överlag och i synnerhet för de som felparkerar på handikapplatser. Kil var obesegrat inför lördagens toppmöte mot Säffle, där båda lagen gjorde upp direkt om serieledningen..

Det finska volleybollandslaget slog Sydkorea för andra gången inom loppet av två dagar i världsligan i volleyboll. Finland vann den andra matchen mellan lagen med , , , , i set.

På lördag hade Finland vunnit i tre raka set, men på söndag fick laget kämpa hårdare om segern. Merete Mazzarella ser förödelsen efter orkanen i Oklahoma och funderar över vad ett hem betyder.. På lördagsnatten ertappade ett vittne två män med att försöka bryta sig in i en bil. Polis tillkallades till parkeringen på Tivolibadsgatan i Kristianstad och de två männen, 17 och 33 år gamla, fick följa med till stationen.

Efter förhör släpptes de åter på frifot.. Lotta Schelin bärgade sent igår säsongens andra titel när Lyon vann den franska cupfinalen med över Saint Étienne..

På lördagsnatten ser en förbipasserande hur några ynglingar springer från en glasskiosk på Fädriften i Åhus. Vid en kontroll av lokalen framkommer det att flera sorters glass i femliterspaket har blivit stulna. Polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Tre soldater dödades och fyra skadades i två separata bombattacker mot militärkonvojer i det oroliga klanområdet Norra Waziristan i nordvästra Pakistan på söndagen. Först exploderade en vägbomb sju mil söder om staden Miranshah när en konvoj med 35 militärfordon passerade, vilket tog tre liv och skadade två. Senare skadades två soldater vid ett bombdåd mot en konvoj två mil öster om Miranshah..

En årig kvinna greps natten till söndagen, misstänkt för att ha misshandlat en man på Larmtorget. Enligt anmälan uppstod bråket på Larmtorget av oklar anledning. Kvinnan slog till mannen i huvudet med något slags tillhygge. Tävlingarna kommer att hållas i Boston. Finlands konståkningsförbund, som även hade anhållit om att få ordna VM-tävlingarna , satsar nu på att få tävlingarna till Finland därpå följande år d.

Yrkesfiskare efterfrågar nya undersökningar om laxens dioxinhalter.? En bra idé, säger Henrik Larsson, vid länsstyrelsens miljöanalysenhet.. Intresset är stort för att locka barnfamiljer till Åland genom ett gemensamt tema. Men trots att tio nya företag visat intresse för att ingå i Piratklubben beror allt av en enda sak. En villa på Gjuterivägen i Strandskogen på Öland totalförstördes vid en brand under natten.

När räddningstjänsten kom på plats hade det gått så långt att inget gick att rädda. Huset brann ned till grunden. En ung man i Vilhelmina omhändertogs för fylleri natten mot söndag. Det var i samband med festligheter vid Folkets hus i Vilhelmina som en yngre [ Statsvetaren Martin Lundin menar att det är ideologi snarare än kunskap som är skälet till att arbetslösa ska välja bolag själva..

Ställ frågor redan nu!. Ian Radcliffe från Gualöv är ansvarig för artisternas säkerhet på Sweden rock. I en intervju berättar han om artisternas krav och de största utmaningarna med att arbeta med säkerheten och den halvårslånga planeringen inför varje festival. Under söndagsmorgonen fick räddningstjänsten från Ytterhogdal rycka för att släcka en bilbrand på Europaväg 45 mellan Överhogdal och Rätan..

Ändå slutade matchen till hemmalaget Örgryte. ÖFK var väldigt ineffektivt i Göteborg. Precis som väntat fick MC Alingsås en tuff start på säsongen. När den första deltävlingen i SM-cirkusen avgjordes i Kil slutade laget på en sjunde plats.. Polisen är övertygad om att guldrånarna som sköt skarpt kommer att ställas inför rätta.. Läser du det här i vår mobilsajt? Klicka på play-knappen för att starta direktrapporteringen.

Läser du det här i din iPhone-app? Yrkesfiskare efterfrågar nya undersökningar om laxens dioxinhalter. Newsted med frontsångaren Jason Newsted om sin tid i Metallica och tiden efter att han slutat i vad han kallar "sitt favoritband". Bandet har inte ens släppt något album än men gett sig ut på turné. Förstasidan av dagens sydafrikanska Sunday Times domineras av rubriken "Det är dags att släppa honom".

Tidningen har intervjuat Nelson Mandelas mångårige vän, årige Andrew Mlangeni.. Minst sex människor dödades och 16 skadades då en självmordsbombare i bil sprängde sig vid en poliskontroll i Bagdad i dag. Smällen skedde nära det shiamuslimska distriktet Kadhimiya, mitt under morgonrusningen.. Nicklas Bendtner har gjort det igen - eller? Än en gång skriver danska medier om ett nattligt äventyr med polisen inblandad. Men den här gången är det inte lika tydligt vad fotbollsstjärnan har gjort.

Sara JohariNär barnen och personalen på Söderängens förskola kom tillbaka efter att ha varit lediga på nationaldagen möttes de av en otrevlig syn. Någon eller några har eldat i ett rum som används för utevila och kastat glassplitter i sanden.

Halva gården är nu för farlig att leka på. Skottlossning och en kraftig explosion väckte flera boende på Ramels väg i Malmöstadsdelen Rosengård på söndagen. Vid femtiden på morgonen larmades polisen om att något exploderat.. På måndag tar Bodens kommunstyrelse ett steg närmare den nya fastighetsorganisationen.

Klubbas avsiktsförklaringen igenom så handlar det om fastighetsaffärer för miljarder.. Polisen har tvingats ta till vapen mot en man som härjade i Helsingfors centrum, rapporterar Iltalehti och Iltasanomat.

Mannen hade viftat med ett handeldvapen på cykelvägen Banan. Då han vägrade lägga ner vapnet besköts han av polisen. Håkan Hellström var överlycklig efter turnépremiären i Göteborg. Här är hans exklusiva hälsning till Expressen. Paddling för nybörjare, smultronställen för cykelutflykten, badplatserna du inte får missa. Allt detta och mycket mer får du i UNT: Stora myggsvärmar gör att många Österbybruksbor inte kan vistas ute under vissa perioder. Lena Byberg är rädd att myggen ger orten dåligt rykte och som företagare har hon problem då matgästerna inte kan sitta ute och äta..

När halva fältet spelat klart lördagens golfrunda på Locust Hill Country Club var sydkoreanskan Chella Choi fortfarande i ledningen av de som spelat 36 hål trots ett över par..

Flera ringde till polisen och berättade om en skottlossning. Alberto Contador lovar att formen är som den ska inför Tour de France. Är vita friidrottsstjärnor ett minne blott inom svensk löpning? Med invandringen har vi fått allt fler afrikanskättade friidrottsstjärnor att glädja oss åt och identifiera oss med..

Minst 19 människor har mist livet och dussintals saknas i Sri Lanka, som haft monsunregn och starka vindar sedan i lördags. Marinen och flygvapnet söker efter 36 fiskare, sade Sarath Kumara Gunaratne, biträdande minister med ansvar för katastrofberedskap, på söndagen. Då hade 18 döda fiskare hittats och ytterligare en person omkommit på land. Är det någon som vill ha ett par skor? Måns Halling fiskar upp ett par vita converseskor från gräsmattan i Slottsskogen..

Det blir ett kompismöte mellan två spanska grusspecialister idag när David Ferrer möter Rafael Nadal i finalen av Franska öppna idag.. Intill Gunde Johansson-statyn hade publiken bänkat sig för att få lyssna till musik och minnas tider från förr. Och publiken fick vad den ville ha då Bengt Alsterlind, Ingvar Karlsson och Anders Kyrkander levererade pärlor ur den svenska visskatten..

Lyon, med Lotta Schelin i spetsen, vann igårkväll säsongens andra titel. Topphemliga dokument som en brittisk tidning kommit över ger en annan bild av USA: Nils Holgersson såg aldrig Habo kyrka och han blev inte serverad mat i Grythyttan.

Författaren och fotografen Peter Hanneberg bjuder oss på några favoriter i en Sverigeresa med nio nedslag.. Stjärnkockar älskar att grilla, precis som resten av svenska folket. Solen, Kiss-fiasko och segertåg för Europe. Där har ni de tre bestående intrycken när årets Sweden Rock Festival ska summeras.. Kravet på allt större artister och därtill allt högre gager tynger festivalernas ekonomi mer och mer.. Bedragare försöker lura pengar av unga sommarjobbsökande med falska jobbannonser på nätet, skriver tidningen Iltasanomat.

En flicka från Borgå stötte på en jobbannons för ett av ortens företag då hon letade efter jobb på nätet. Annonsen verkade höra till en rekryteringsfirma specialiserad på sommarjobb. Norska häcklöperskan Christina Vukicevic avslutade samarbetet med hennes pappa som tränare. Nu berättar åringen om det tuffa beslutet. Är du en av dem som skänker pengar till romer som utger sig för att vara dövstumma och bedriva en insamling för Sveriges Dövas Riksförbund? I så fall bör du sluta med det..

Flera bostadsbränder, strömavbrott och försenade tåg blev resultatet av ett kraftigt åskväder som drog fram i Mälardalsområdet under söndagen.. Verktyget bryter ner den enorma mängd information som NSA samlar in från data- och telefontrafik.. Ett kraftigt åskväder orsakade bränder och strömavbrott när det drog fram över östra Svealand på söndagsförmiddagen.

Bland annat slog blixten ner i ett hus i Västerås och utanför Skinnskatteberg började en sommarstuga brinna, skriver vlt. Polisen tyckte att något verkade skumt när den såg en man vid en bankomat som tog ut pengar med plasthandskar på sig.

Mannen sitter nu anhållen misstänkt för bedrägeri och grov stöld.. Polisen har tvingats ta till vapen mot en man som härjade i Helsingfors centrum. Skottintermezzot inträffade ungefär vid klockan I lördags tappade en liten pojke sin favoritkeps vid en brandbil i Societetsparken. Nu har kepsen återfunnits, men var är pojken?. Voltfestivalen firade fem år med vackra harmonier, oväsen, kaos och ordning, precis som sig bör.. Det bästa var när de vinkade och kysstes efter vigseln, säger hon.

Då lär förbundskapten Erik Hamrén få ta till drastiska åtgärder: Forshaga kommun skrinlägger tidigare planer på att lämna ut ett hundratal kommunala personliga assistenter till privat entreprenad.. The news that Swedish train drivers wear skirts to keep cool in the heat gained global interest on Saturday and Peter Vinthagen Simpson chats to gender expert David Tjeder about why the humble skirt retains the power to shock. Karlskoga kommun har nu polisanmält nio fall av skadegörelse på kommunfastigheter.

Den första skadegörelsen inträffade i mitten på april och den senaste den 3: Kostnaderna för att åtgärda skadegörelsen är beräknat cirka 16 kronor.. Anfallskris i fotbollslandslaget - och ingen ny kallas in. Enligt danska webbplatsen bold. Hradecky sägs ha kommit överens om en flytt till en annan klubb.

Tidigt på söndagsmorgonen upptäckte villaägarna på Johanneslust en okänd man i trädgården. Polisen larmades och en stund senare greps mannen med stöldgods i en annan villaträdgård.. Efter en turbulent säsong i svensk ishockey med både Leksand och Timrå i stor ekonomisk knipa vill nu ordförande Christer Englund att alla klubbar ska redovisa spelarnas löner öppet..

En anställd som kom till jobbet på ett företag i Boländerna på söndagsförmiddagen mötte tre inbrottstjuvar.. Ola Toivonen är på väg bort från holländska PSV. Och nästa klubbadress kan bli Fulham efter att engelska klubben känner sig säkert på en övergång.

Tidningen Sunday People avslöjar uppgifterna under söndagen.. Han fick hård kritik efter förlusten mot Österrike. Då valde Jonas Olsson att "skärma av sig" och inte läsa något av kritiken eller prata med vänner. Nu vill han ta revansch mot Färöarna. Det blev två bröllop, en löftesförnyelse samt ett dop när Domkyrkan ordnade drop in-vigslar den 8 juni..

Kristoffer Nordfeldt bars precis av träningen efter att ha skadat sig och målvaktstränaren Lasse Eriksson får hoppa in.. Erik Hamrén tog upp det på sin presskonferens.

Själv har Rasmus Elm dock ingen lust att prata om magproblemen, som hotade att stoppa honom från spel mot Österrike i fredags. Presschefen Niklas Bodell förklarar: Mia Kärrberg fick kämpa hårt för att behålla sitt mörka hår mörkt. Men så mötte hon frisören Inge Gustafsson. En ovanlig bankomatkund stod på söndagsmorgonen framför bankomaten på Storgatan i Ludvika.. Kristoffer Nordfeldt skadade sig på söndagens träning. Ett misstag kan bli kostsamt, särskilt i försvaret.

Kristoffer Nordfeldt fick hjälpas av söndagens fotbollsträning på Friends Arena. Han såg ut att landa illa när han kastade sig på ett skott från Sebastian Larsson. Landslagsläkaren Leif Swärd och övriga i det medicinska teamet samlades snabbt kring tisdagens påtänkte målvakt i VM-kvalmatchen mot Färöarna. Gossedjur fattade eld efter att blixten slagit ner i flerfamiljsvillan Lilla kungsladugården. Blixten slog ner i Lilla kungslaugården utanför Nyköping.

Skadekrisen fortsätter för Sverige. På dagens träning haltade målvakten Kristoffer Nordfeldt av, med en befarad knäskada.. Kristoffer Nordfeldt leddes av planen med ett bandagerat högerknä. Han haltade svårt och kommer med en sannolikhet gränsande till visshet inte att spela mot Färöarna.. Omröstningen var mycket jämn, ? Erik Hamrén tog upp det på sin presskonferens i går. Själv har Rasmus Elm dock ingen lust att prata om magproblemen. Inför landskampen mot Färöarna har Sverige åkte på en målvaktskris.

Efter Andreas Isaksson avstängning kan nu andravalet Kristoffer Nordfeldt också missa matchen. Målvakten haltade av dagens träning med ett lindat knä. Demonstranter brände bildäck och kastade smällare mot polis som svarade med tårgas när de regeringskritiska protesterna i Turkiet på söndagen gick in på den tionde dagen.

Tiotusentals demonstranter intog gatorna i Istanbul, Ankara, Izmir och Adana. Frågan om hur skogens miljö ska skyddas har lett till splittring i miljömålsberedningen, den grupp riksdagspolitiker som snart lämnar sitt förslag till regeringen. Enligt oppositionen så är förslaget alltför svagt för miljön.. Målvakten Kristoffer Nordfeldt fick hjälpas av planen under landslagets fotbollsträning på Friends Arena på söndagen, med ett bandagerat högerknä.

Han haltade svårt och kommer med en sannolikhet gränsande till visshet inte att spela mot Färöarna. Ett tåg har kört på en ko strax utanför Hässleholm. Tåget uppges ha spårat ur när det körde på kon. Enligt Trafikverket skedde urspårningen Stämningen i laget har varit lite blandad. Först var det en otrolig besvikelse, sedan kom en slag revanschlusta att vi inte får gräva ned oss.

Världens första handelsfartyg som drivs med gas? Vänerrederierna Thunbolagen i Lidköping och Ahlmarks i Karlstad har gått samman med det syftet, men slutligt beslut har ännu inte fattats.. Ett kraftigt åskväder orsakade flera bränder och strömavbrott när det drog fram över östra Svealand på förmiddagen..

Under helgens housefest dansade ungefär 23  besökare per dag in genom portarna till Ullevi. Till finalen på lördagen hade feststämningen skruvats upp till max och [ Målvakten Kristoffer Nordfeldt fick hjälpas av planen under landslagets fotbollsträning på Friends Arena på söndagen, med ett bandagerat högerknä..

Ett pågatåg ska ha råkat ut för en olycka i höjd med Karpalund mellan Hässleholm och Kristianstad.. Ett pågatåg krockade med en ko i höjd med Karpalund mellan Hässleholm och Kristianstad på söndagen. Totalstopp på linjen till måndagsmorgonen.. Redan skulle serien ha varit färdig, men den tilltänkta regissören Susanne Bier fick en Oscar och en ny karriär på andra sidan Atlanten. Det är inte bara målvaktskris i landslaget.

Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen är de enda tillgängliga anfallarna - något som öppnar för Pontus Wernbloom.. Mer än hälften av dom patienter som diagnostiserats med förmaksflimmer får fel eller ingen medicin alls.

Det visar en ny rapport från sbu, Statens beredning för medicinsk utvärdering.. Redan nu har fem band till nästa års festival presenterats, med Phenomena som största dragplåster.. När Håkan Hellström inleder sin konsert på Slottsskogsvallen gungar marken under fötterna så mycket att jag undrar om jorden håller på att gå under. Det gör den inte. Jorden finns kvar och livet känns. Över Saabentusiaster samlades under veckoslutet i Vasa för årligen återkommande sommarträff.

Från fredag till söndag har Saabisterna kunnat sparka på däck, beundra varandras bilar och köpa reservdelar. Ingen ko på isen. Men en ko på spåret fick ett pågatåg att spåra ur utanför Hässleholm, strax efter klockan tolv på söndagen..

Målvakten Kristoffer Nordfeldts skadades under landslagets träning. Mycket talar nu för att IFK: Hon gick två slag över par, är ett slag över par totalt, och är sju slag bakom ledande Morgan Pressel, USA..

Nyheten om att tågpersonal väljer kjol för att komma runt ett shortsförbud har spridit sig i internationella medier.. En kinesisk före detta journalist och numera miljöaktivist har lovordat Apples miljöansträngningar och påtryckningar på kinesiska underleverantörer.. Kristoffer Nordfeldt skadade sig på träningen. Det kan nu bli aktuellt med en ersättare. Ett alternativ är John Alvbåge. Målvaten Kristoffer Nordfeldt skadade knät och fick hjälpas av söndagens fotbollsträning på Friends Arena.

Det såg inte bra ut? En ung balanskonstnär som upphäver naturlagarna. Det lönar sig bättre att satsa skatteåterbäringen på en Sverigefond än att amortera på bolån, enligt nätmäklaren Nordnet. En satsning på 10  kronor per år ? Under lördagen avgjordes den tredje elitserietävlningen  i dragkamp i Frillesås, två mil söder om Kungsbacka.

Hed  trivdes bra med de grunda tryckbanorna som denna tävling bjöd på. Robert Pattinson blev nyligen singel efter att ha gått skilda vägar från flickvännen Kristen Stewart. Nu har Leonardo DiCaprio bestämt sig för att stötta sin vän i sorgen, och vill att han ska med till Miami över sommaren. Mannen som misstänks för att ha kört på en kvinna med vattenskoter förnekar brott. Men hans advokat vill inte säga vad han gjorde vid tiden för olyckan.

En tidigare kortroman om Kurt Wallander ges nu ut på svenska. Med berättelsen följer även en gedigen katalog med de över tusen namn, platser och kompositörer från den dystre polisens universum.. Klockan åtta på söndagsmorgonen öppnade vallokalerna i Årjängs kommun för den rådgivande folkomröstningen om nedläggningen av bygdeskolorna i Östervallskog och Blomskog..

Det råder stiltje på Svensktoppen denna vecka. Mando Diao ligger kvar i topp och listan saknar nykomlingar. Bror Hampus från Orsa var en av deltagarna i den sportbilsträff som Lars-Gunnar Eriksson arrangerade i lördags. Bror har en Corvette som han importerat från USA och rustat upp.. De medieskygga syskonen Karin och Olof Dreijer ställer bara upp i två intervjuer i samband med släppet av sitt senaste album Shaking the Habitual. En av dem ges ikväll i Elektroniskt i P2 - utan filterförvrängda röster..

En drivande båt hittades i Storsjön utanför Sandviken under natten mot i lördags. Det är inte känt vem som äger båten och inga personer har anmälts försvunna i området. På lördagen fick tränaren Ralph Krueger sparken - efter knappt ett år som huvudansvarig. Det är stor skillnad mellan hur mycket landets kommuner betalar för begravning av personer som saknar tillgångar när de dör. Enligt Socialstyrelsens rekommendationer kan det ekonomiska biståndet totalt uppgå till 50 procent av basbeloppet.

I Åre kommun kan 75 procent beviljas medan Haninge kommun betalar knappt 20 procent av basbeloppet. Dina prylar säger vem du är. Nu har hörlurarna gått om telefonen som identitetsmarkör. CS har testat tre nya hörlurar.. Vi har testat tre nya hörlurar.. Edmonton missade årets Stanley Cup-slutspel. I går fick tränaren Ralph Krueger sparken? Nu är det hjul igen i Åre.

Skidorna har lagts på hyllan för i helgen startade årets cykelsäsong men massor av olika aktiviteter både för stora och små cyklister. Sommar, test och fest var ledorden även om den rätta sommarvärmen lyste med sin frånvaro..

Är man filmstjärna så är man. Brad Pitt sparade inte på krutet när han firade kärleken Angelina Jolies födelsedag i Berlin i veckan. Inte nog med att han beställde in samtliga rätter på menyn på den japanska restaurang där familjen firade? Tätkänning efter första rundan. Fyra bogeys på första sju hålen resulterade i många tappade placeringar.. En man i årsåldern omkom i en mopedolycka på söndagsmorgonen i Tyresö utanför Stockholm.

Hur olyckan inträffade är inte känt. Det brinner för fullt i Göteborg. Natten mot söndagen sattes återigen bilar och mopeder i brand. Efter två andraplatser i etapploppet Emakumeen Euskal Bira tidiagre år, blev det tredje gången gillt för Emma Johansson på söndagen. Svenskan försvarade övertygande sin gula tröja under hela dagen, blev trea på etappen och vinner totalt.. I Tyskland och i flera delar av Centraleuropa fortsätter översvämningarna längs floderna Elbe och Donau och ställa till med stora skador..

Den franske presidenten François Hollande har förklarat eurokrisen över. I ett tal till japanska företagsledare menade han också att den till och med varit bra för Europa.. Jamaicanske stjärnsprintern Yohan Blake har ännu inte kunnat tävla i Diamond League på grund av en lårskada.

Natten till söndagen var han tillbaka och vann ett meterslopp i Kingston.. Som alltid väntade hamburgare, nostalgi, musik och en hel del avgaser.. Det är stor skillnad mellan hur mycket landets kommuner betalar för begravning av personer som saknar tillgångar när de dör.. En ung obeväpnad libanesisk demonstrant sköts på söndagen ihjäl framför den iranska ambassaden i Libanons huvudstad Beirut, uppger säkerhetstjänstemän.

Det var inte omedelbart klart vem som skjutit mannen, som ingick i en liten grupp demonstranter som protesterade mot Iran och den shiamuslimska Hizbollahrörelsens stöd för Syriens president Bashar al-Assad. En armétalesman sade dock till AFP att demonstranterna attackerats av Hizbollah-trogna.. Svenska Folkpartiets partidag har fortsatt i Borgå. En ung, obeväpnad libanes sköts i dag ihjäl framför den iranska ambassaden i Libanons huvudstad Beirut.

Mannen ska ha deltagit i en protest mot Iran och Hizbollahrörelsen stöd för Syriens regim.. Jan Erik Nord i Svedje, Brunflo, fick oväntat besök häromdagen. En grävling hade lagt sig att sova i garaget.

Jan Erik Nord tog bilder och berättar det här:. Han noterade något så ovanligt som en kvadruppelbogey på den tredje rundan i Memphis. Ändå lyckades Shawn Stefani klättra upp i topp. Peter Hanson är bäste svensk på Strålande sol och vindstilla i lördags - regn och åska i dag. Det svenska sommarvädret har varit lika svajigt som vanligt och i norra Sörmland fick man även känna på en rejäl hagelskur.. Kommunalråden Torkild Strandberg FP och Cecilia Lindell M gick efter Landskrona Postens artiklar ut och sa att de ville prioritera svensk husmanskost i skolorna och Cecilia Lindell menade att det var för att slippa ordna specialmat, som kostavdelningen minskat på utbudet av fläsk.

Hur ser du på att det erbjuds fågel som alternativ när det serveras fläsk?. Men att kalla till bön är inte i första hand ett religiöst uttryck? Två gånger på fem veckor serverades fläskkött som huvudrätt. Och varje gång med kyckling som alternativ. Landskrona Posten har granskat en dryg månads skolmatsedlar.. Heltidsjobb och småbarn är plötsligt inget hinder för att ställa upp i lopp som Stockholm Marathon och Vätternrundan.

Alltfler motionärer tränar extremt hårt, ofta drivs de av att mäta sig med andra och få många? Finlands kommunistiska parti har valt ny ordförande efter Yrjö Hakanen. Den nya ordföranden heter Juha-Pekka Väisänen.

Väisänen är en årig konstnär från Helsingfors och leder också konstnärernas fredsorganisation Pandia. Ridskolor kommer att bli tvungna att informera besökare om vikten av att tvätta händerna efter att ha klappat hästar.

Jordbruksverket har tagit fram nya hygienregler för kontakt med djur för att hindra smittspridning.. Följande elever vid S: Orsa kommun söker sju lärare till höstterminen och intresset för tjänsterna är stort.

Dock lyser matematik- och naturkunskapslärare med sin frånvaro.. Den årige man som misstänks för att ha kört på en kvinna i Mälaren utanför Blackeberg i västra Stockholm förra helgen har förhörts av polisen.

Han har inte fått besked från åklagaren om åringen ska försättas på fri fot eller begäras häktad. Ett lok spårade ur efter en kollision med en ko som stod på spåret i höjd med Karpalund mellan Hässleholm och Kristianstad på söndagen. Nu råder det totalstopp på sträckan fram till måndag morgon.

I en folkomröstning på söndagen gav en stor majoritet av schweizarna sitt stöd för den hårdare asylpolitik som regeringen införde i höstas.

Det visade preliminära resultat kort efter att vallokalerna stängt vid middagstid, rapporterade radiostationen SSR. Regeringen införde skärpta asyllagar i september i fjol, efter en rekordstor ökning av antalet asylsökande. Missa inte semesterrabatterna som kan ­finnas på ditt kontokort, bensinkort eller medlemskort.

Djurparker, konserter, äventyrsbad, flygbiljetter?? Varje år kommer döva eller hörselskadade asylsökande till Sverige. Migrationsverket startade ett samarbete med Västanviks folkhögskola i Leksand. Sedan dess har 37 döva eller hörselskadade asylsökande på folkhögskolan fått lära sig teckenspråk och informerats om svenska samhället och arbetsmarknaden.

Lagom till sommarlovet har Karlskoga och Degerfors kommit överens om ett nytt avtal som reglerar kommunernas gymnasiesamverkan. Avtalet sades upp redan förra sommaren och orsaken till de långa förhandlingarna var oenighet om hur hyran skulle beräknas.. Två personer greps av polis vid tiden på söndagen i skogarna kring Klässbol, och jagar ytterligare en i området sedan de tre männen hade lämnat en kraschad minibuss full med stora mängder alkohol..

Handbollsherrarna förbereder sig för den sista EM-kvalmatchen mot Cypern med träningsläger i Estland. På söndag spelade laget en träningslandskamp mot Estland som slutade till Finland. På lördag förlorade Finland mot Litauen efter en bra insats och spelhumöret var på topp även på söndag då Estland föll med klara siffror.

Enligt Gazzetta dello Sport har den engelska klubben nu lagt ett rejält bud på italienaren. Budet innefattar miljoner kronor? Dansken Michael Nykjaer höll undan för Yvan Muller, vinnaren i det första heatet, och tog sin tredje seger för säsongen.. I en folkomröstning på söndagen gav en stor majoritet av schweizarna sitt stöd för den hårdare asylpolitik som regeringen införde i höstas..

Socialarbetaren Åsa Gustafsson från S: Hon efterträder Ulla Achrén som inte längre vill ställa upp. Bor du i Malmö- Lundområdet och har barn i skolan där man går samman och firar födelsedagar som små klassfester eller har löst det på något annat smart sätt för att komma runt 25 olika kalas om året? Vi vill ha kontakt!. Kossan ställde sig mitt på spåret och blev påkörd. Samtliga passagerare klarade sig oskadda, men det är totalstopp i tågtrafiken mellan Hässleholm och Kristianstad.

I Sverige är det olagligt att servera fulla människor alkohol på krogen. Ändå sker det konstant utan att någon fälls för brott. Och ytterst få krogar blir av med tillståndet på grund av fylla och bråk. Motståndarna hade inför matchen släppt in i snitt fyra mål per match. Men ett ineffektivt Malmö sänkte snittet.. Whitney Houstons dotter Bobbi Kristina Brown har vräkts från sin lägenhet efter klagomål från grannarna, skriver Aftonbladet som refererar till nöjessajten TMZ.

Det var grannparet i lägenheten under Bobbi Kristina och hennes pojkvän Nick Gordon som upprepade gånger klagat på oljud. Nu när parets vräks svarade Bobbi Kristina med en arg handskriven lapp till grannarna: Brittiska skådespelaren Stephen Fry berättar nu för första gången öppet om när han förra året försökte ta sitt liv. Förbundskaptenen Karin Torneklint tycker att Irene Ekelunds nya notering på meter är "magisk".

Nu står dörren öppen för åringen att springa senior-VM i Moskva i augusti? Under sommaren har besökare av Tjädernhusets reception möjlighet att njuta av Hedemorabördiga Kristina Karlsdotter glada och lekfulla konst.. Ceyda Sungur har blivit en symbol för protesterna i Turkiet. I sin röda klänning, grabbandes sin vita väska, sprejas hon ner med tårgas av polisen. Olsson sticker inte under stol med att det har varit jobbigt.. Svenska Folkpartiet kommer inte i första hand att gå in för en modell med negativ inkomstbeskattning, eller en progressiv medborgarlön.

Partidagen i Borgå beslutade om saken efter omröstning. Svensk Ungdoms motion förlorade i omröstningen mot ändringsförslaget, enligt vilket SFP ska ta ställning till ett nytt skattesystem som "motarbetar flitfällor och svartjobb". Flera stjärnor valde att åka ner till Gotland den gångna helgen. Fröjel var socknen som fick fint besök under stortävlingen Östsvenska mästerskapen.. Det historiska toppmötet mellan USA: Det är inte säkert att det lönar sig att bli helkund i banken för att få lägre ränta på bolånet, ett krav som ofta framförs.

Att till exempel flytta sitt sparande från en fond med låg avgift till en dyrare fond kan i längden ge ökade avgifter på tiotusentals kronor. Vad som är mest fördelaktigt att göra beror då på lånets storlek och nivån på ränterabatten. Men det kostar att ligga på topp. Kvinnan i Södertälje skrek på hjälp och grannarna larmade polis. Men när patrullen lyckades ta sig in i bostaden vid tretiden på söndagsmorgonen var det inget lägenhetsbråk de mötte utan ett par på väg till sjukhus för att föda barn?

Fenerbahce förstärker försvarslinjen med en fotbollsveteran: Den årige portugisen, som bland annat har vunnit fyra ligaguld i Portugal, två i Ryssland och spelat två EM-finaler, kommer närmast från ryska St Petersburg och har skrivit på ett treårskontrakt med den turkiska klubben.

En målning på Victoria och Albert-museet i London, som tidigare tillskrivits Andrea Schiavone, visar sig nu vara ett verk av den italienske talsmästaren Tintoretto.

. Kommunalråden Torkild Strandberg FP och Cecilia Lindell M gick efter Landskrona Postens artiklar ut och sa att de ville prioritera svensk husmanskost i skolorna och Cecilia Lindell menade att det var för att slippa ordna specialmat, som kostavdelningen minskat på utbudet av fläsk. Här är hans exklusiva hälsning till Expressen. Dörren fick brytmärken, men männen hade inte tagit sig in i byggnaden. Föraren tappade kontrollen över sin vattenskoter, flög över en motorbåt och träffade en gravid kvinna i huvudet. Men efterhand blir man allt mera fundersamma över hur funktionellt huset egentligen är.? Medan Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ohotad kommer att väljas om som partiledare för Vänsterpartiet på kongressen i Stockholm i dag är kampen om platserna i V:

Victoria escort service calles homo gränshandel

Escort gay gay escorts gbg

: Victoria escort service calles homo gränshandel

GANGBANG SVERIGE MÄN HOMO I STOCKHOLM Shemale escort sverige skön homosexuell thaimassage
Victoria escort service calles homo gränshandel Knulla kuk kuk homosexuell knulla thailändskor
Victoria escort service calles homo gränshandel B2b homo massage stockholm lux escorts
liksom, per, alldeles, varandra, sex, åker, män, före, vårt, dit, bilder, veta, kort, .. victoria, liter, beredd, motstånd, tja, planera, kamera, jenny, inspiration, ägna, .. tröst, programledare, cirkus, calle, stenhårt, htc, robyn, italiensk, demokratisk, stabilitet, kuba, besvärligt, homo, röja, bagge, nazisterna, redigera, vanligen, . In Out-typen, även kallad tunnelhandeln eller gränshandeln, används för att handla Så när man letar efter att identifiera den bästa binära signalen Service, . Han övertygade också om sex vänner och hans föräldrar att investera cirka trading demo 24option binary op tions stock market, queen victoria market in. Det är helt suveränt, sa matchhjälten Calle Brattenberger. . Serneholts påstådda ex hade hemlig homoflört. Nu har alla elever i årskurs sex fått sina betyg som postades den 19 december hem i brevlådan. .. Alkoholindustrin har länge eftersträvat lägre alkoholskatter och ofta använt gränshandeln som argument.